Υποκλυσμός κατ' Οίκον

Κοντά σας με ένα τηλεφώνημα

Ο υποκλυσμός είναι η εισαγωγή ειδικού διαλύματος στο έντερο από το ορθό μέσω εύκαμπτου σωλήνα. Σκοπός είναι η διέγερσή του εντέρου και η διευκόλυνση αποβολής του περιεχομένου αυτού.

Η κένωση του εντέρου ανακουφίζει άμεσα τον ασθενή ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν χρόνιες παθήσεις, δυσκολία στη μετακίνηση, ηλικιωμένους, λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων καθώς και άλλων φαρμάκων που προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Ο κατ’ οίκον υποκλυσμός, χαμηλός ή υψηλός, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, παρέχοντας ανακούφιση στον ασθενή χωρίς να χρειαστεί να περιμένει πολλές ώρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ή να κινδυνέψει να νοσήσει από λοίμωξη σχετιζόμενη με τη παρεχόμενη φροντίδα υγείας.

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί μία συχνή αιτία που αναγκάζει τους ασθενείς να επισκεφτούν το ΤΕΠ ή τα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά κοινή συνισταμένη τους αποτελεί η φράση «πως μπορώ να ενεργηθώ;»

Τέλος, ο υποκλυσμός, εκτός από την ανακούφιση του ασθενούς από την δυσκοιλιότητα, εφαρμόζεται και στην προετοιμασία του ασθενούς που πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη κοιλιακή χώρα ή σε επεμβατική διαγνωστική δοκιμασία, όπως η κολονοσκόπηση.