Αιμοληψία κατ' οίκον

Κοντά σας με ένα τηλεφώνημα

Η αιμοληψία κατ’ οίκον είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από έμπειρους νοσηλευτές, ιδιαίτερα καταρτισμένους σε αυτή την ιατρο-νοσηλευτική πράξη.

Χρησιμοποιούν ειδικές βελόνες με σκοπό την εξάλειψη του πόνου και την αποφυγή του τραυματισμού ή της καταστροφής των φλεβών, επιπλοκές συχνές με τις κοινές βελόνες.

Η λήψη αίματος για εργαστηριακή ανάλυση, γνωστή ως αιμοληψία, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της υγείας ενός ατόμου.

Επιπλέον, μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη αίματος για μικροβιολογική καλλιέργεια για την ανίχνευση μικροοργανισμών και για έλεγχο της ευαισθησίας τους στα αντιβιοτικά.

 

Κατ' οίκον Αιμοληψία

Τι πρέπει να γνωρίζετε ● Σε ποιους απευθύνεται

Για κάποιες εξετάσεις, μπορεί να απαιτηθεί νηστεία για μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη αιμοληψία.

Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να παραλείψετε την καθημερινή φαρμακευτική αγωγή σας πριν από τη λήψη του δείγματος αίματος. Αυτό θα σας το υποδείξει ο θεράπων ιατρός σας.

Η πρόσληψη νερού πριν την αιμοληψία μπορεί να βοηθήσει τις φλέβες σας να γίνουν πιο ορατές και ευκολότερα προσβάσιμες, εκτός εάν ο θεράπων ιατρός σας σας δώσει οδηγία να μην πιείτε νερό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ασθενείς πρέπει να κάθονται σε  άνετη θέση και να βρίσκονται σε ήρεμη κατάσταση.

Η κατ’ οίκον αιμοληψία στοχεύει στην εξυπηρέτηση των ακόλουθων ομάδων:

  • Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι
  • Άτομα με κινητικές δυσκολίες
  • Εργαζόμενοι
  • Επιχειρήσεις
  • Αθλητικά σωματεία

Το δείγμα αίματος μεταφέρεται ασφαλώς και αξιόπιστα, χρησιμοποιώντας ειδικά φιαλίδια και φορητές συσκευές ψύξης, στο μικροβιολογικό εργαστήριό  για ανάλυση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διατίθενται άμεσα και μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά σε εσάς ή/και στον αρμόδιο ιατρό σας.